20 stycznia 2017

INFORMACJA PZ CARITAS ZA ROK 2016

INFORMACJA PARAFIALNEGO ZESPOŁU CARITAS GDAŃSK – OSOWA ROK 2016

1 Wypoczynek letni i zimowy dla dzieci z rodzin w trudnej sytuacji materialnej
2 „TAK POMAGAM” organizowanej 4-5 marca 2016 w sklepie MARCIN – zebrano 396 kg żywności
3 „POMOC WIELKANOCNA” – zbiórka żywności w Wielką Sobotę rozprowadzanie ”Baranków Wielkanocnych” i ‘Skarbonek Jałmużny Wielkopostnej”
4 „TORNISTER PEŁEN UŚMIECHÓW” - przekazano 36 tornistrów przygotowanych przez parafian dla dzieci z rodzin potrzebujących
5 „WIGILIJNE DZIEŁO POMOCY DZIECIOM” – w ramach akcji rozprowadzono świece, z których dochód jest przeznaczony na pomoc dla dzieci
6 „TAK POMAGAM” organizowanej 9 - 10 grudnia 2016 w sklepach MARCIN, MARIOL, DELFIN - zebrano 754 kg żywności
7 „TUTKA CHARYTATWNA” – zbiórka żywności do specjalnych papierowych toreb. Zebrano 220 wypełnionych tutek
8 „DAR SERCA” – wykonanie przez naszych darczyńców szalików, czapek dla osób bezdomnych
9 „POSZEWKA DLA BEZDOMNYCH” – PZC włączył się w Akcję prowadzoną przez diecezjalny CARITAS przygotowano 18 poszewek

Serdeczne podziękowania składamy wszystkim, którzy wsparli naszą działalność poprzez ofiary materialne i rzeczowe. Szczególne podziękowania kierujemy do właścicieli sklepów Marcin, Mariol oraz Delfin, którzy umożliwili nam zbiórkę żywności w ramach akcji „TAK POMAGAM” , ponadto dziękujemy Szkole Podstawowej nr 81 za zaangażowanie się w akcję „TUTKA CHARYTATYWNA” oraz wolontariuszom z Gimnazjum nr 33.

PZ CARITAS bardzo dziękuje prywatnej szkole HAPPY KIDS, która w roku 2016 przygotowała 12 paczek dla rodzin wielodzietnych.

BÓG ZAPŁAĆ

75 0.18206787109375